bora bora

Top 3 van verrassende tropische eilanden

Is een vakantie naar een tropisch eiland alleen bedoeld om vanaf een hagelwit strand met een cocktail in je hand van het uitzicht te genieten? Natuurlijk moet je de tijd nemen om lekker te ontspannen en niets te doen. Maar als je er dan toch bent, kun je net zo goed ook de prachtige natuur bekijken of de cultuur ontdekken. Dit zijn drie tropische eilanden die, ieder op hun eigen manier, voor verrassingen zorgen.

1. Traditionele vuurlopers en tropische watervallen op de Fiji eilanden

De Fiji eilanden zijn onderdeel van een grote eilandengroep, de Vanua Levugroep. Het hoofdeiland Viti Levu is het ideale vertrekpunt om de andere eilanden te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld de Mamanuca eilanden waar je watersporten kunt doen als surfen en kajakken. Een andere aanrader is Beqa. Dit vulkanische eiland vormt een lagune en de temperatuur van het water is lekker warm, gemiddeld 26 °C.

Neem een kijkje onder water en bewonder de vele tropische vissen. Misschien kom je wel een schildpad of een rog tegen. Landinwaarts bevindt zich het regenwoud met verschillende watervallen. Voor een optimale culturele ervaring woon je een traditionele uitvoering bij van de vuurlopers van het eiland. Op dit eiland heb je bovendien geen motorvoertuigen nodig, want je kunt veel hotels alleen maar per boot bereiken.

2. Parelwitte stranden en indrukwekkende vulkaan op Bora Bora

Een Bora Bora vakantie staat in het teken van je dagen doorbrengen op parelwitte stranden. Deze vind je op het eiland zelf. Het midden van het eiland wordt gedomineerd door de indrukwekkende, niet actieve, vulkaan Otemanu. Er liggen echter ook nog een heleboel kleine, paradijselijke eilandjes om dit Frans Polyninesische eiland heen, waar de meeste hotels ook gevestigd zijn. Bora Bora is een geliefde bestemming voor mensen die op huwelijksreis zijn en als je er bent, begrijp je meteen waarom dat zo is.

Voor de afwisseling houd je een snorkelset bij de hand als je de zee ingaat en ontdek je de adembenemende koraaltuinen, terwijl je in de buurt van rif haaien en pijlstaartroggen zwemt.

3. Zanzibar – het eiland van exotische geuren en kleuren

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en is maar 70 kilometer lang en 20 kilometer breed. Ondanks deze relatief geringe grootte, is er wel veel diversiteit als het gaat om de natuur. Je treft er heerlijk geurende plantages aan waar vanille, kruidnagel en nootmuskaat verbouwd worden.

Het Jozani Chwaka Bay National Park nodigt je uit om door de mangrovebossen of het regenwoud te wandelen. Daar wonen kleine antilopen, wilde varkens en de rode franjeaap. Na een actieve dag geniet je van het prachtige zandstrand onder een bananenplant of kokospalm.