Familieavontuur in Australië: topbestemmingen voor kinderen

Australië is en droombestemming voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen met kinderen is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor een familievakantie. Maar toch bestaat Australië juist uit kindvriendelijke plekken en activiteiten. En om ervoor te zorgen dat iedereen straks de reis van zijn leven beleeft, delen we graag een aantal topbestemmingen voor kinderen. 

Australia Zoo

Reizen naar Australië met kinderen moet je wel belonen, en wat is er leuker dan een dagje dierentuin? In Australia Zoo in Brisbane kunnen kinderen kennis maken met echte Australische Dieren, die je niet in Nederlandse dierentuinen kunt zien. Koala’s, kangoeroes, wallabies, kaketoes en zoutwaterkrokodillen en nog veel meer. De naam van het park klinkt misschien al bekend door de populaire televisieshow van Steve Irwin.

Questacon 

Dit is een wetenschappelijk museum speciaal voor kinderen, gelegen in Canberra. Om even te ontsnappen aan het warme Australische weer is dit een leuk alternatief. Kinderen en volwassenen kunnen hier deelnemen aan allerlei natuurkundige activiteiten. En het allerleukste zijn de theatershows. Iedereen kan hier nog veel leren! 

Ngilgi Cave

In het plaatsje Yallingup ligt deze oeroude grot. De naam ‘Ngilgi’ komt van de Warandi’s die geloven dat een goede geest, Ngilgi, de strijd tegen de slechte geest Wolgine heeft overwonnen. Tijdens dit bezoek word je begeleid door een gids die je graag meer vertelt hierover. Voor kinderen is het leuk om hier te leren over de mythologie van de Aboriginals. 

Gold Coast 

De Gold Coast in Queensland is als een grote speeltuin voor kinderen en volwassenen. Je kunt hier surfen of naar een van de pretparken. Maar in deze plaats ligt ook het park “Movie World”, waar je favoriete filmhelden tot leven komen. Hier kun je makkelijk een hele dag doorbrengen met het gezin. Of plan een waterparkdagje bij Wet’n’Wild. De Gold Coast biedt een mix tussen ontspanning en opwinding wat voor iedereen leuk is. 

Het National Arboretum 

Dit grote park ligt ook in Canberra en een must-visit voor de natuurliefhebber. Het park is gevuld met een groot aantal zeldzame bomen. Verder is er voor kinderen een speeltuin waar ze lekker kunnen klimmen en klauteren. Aan het einde kun je hier ook nog eens gratis barbecueën met het hele gezin terwijl je geniet van het uitzicht op de Himalaya Cedar Forest. 

Boek je vliegtickets naar Australië bij Travelessence voor een onvergetelijke familieavontuur Down Under!