To do's La Boca

Tips voor een bezoek aan La Boca in Buenos Aires

To do's La Boca

La Boca is een van de meest levendige buurten in Buenos Aires. Een wijk waar gelach en muziek te horen is op de tonen van de tango. De voormalige arbeiderswijk kende een bevolking die oorspronkelijk uit Italië afkomstig is en is de thuis van een van de meest populaire voetbalstadions in Zuid-Amerika. In de straten van la Boca moet je niet ver zoeken om een demonstratie van de tango bij te wonen. Ben je van plan om naar Buenos Aires te reizen, dan geven we je alvast enkele tips voor een bezoek aan La Boca.

Slenter over de kasseistenen van El Caminito

El Caminito betekent ‘kleine weg’ en is een waar straatmuseum. Deze kleurrijke straat toont nog het traditionele Boca. Tegenwoordig vind je er heel wat kunstenaars die er hun werken verkopen, straatmuzikanten en verschillende kraampjes. Aan beide kanten is de weg omgeven door kleurrijke woningen. Ook ervaren tangodansers demonstreren hier vaak hun kunsten.

Woon een voorstelling bij in Teatro de la Ribera

Op de vraag wat is er te doen in la Boca zijn er verschillende antwoorden. Een ervan is het bijwonen van een theatervoorstelling. Er zijn verschillende pogingen geweest om de buurt La Boca nieuw leven in te blazen en er een cultureel centrum van Buenos Aires van te maken. Een perfect voorbeeld hiervan is het Teatro de la Rubera, een theater waar je enkele hedendaagse voorstellingen kunt bijwonen. Sinds 2009, toen de tango werd benoemd tot nationaal erfgoed in Argentinie, is het theater gespecialiseerd in voorstellingen die de wondere kunst van de dans centraal zet.

Ga naar een voetbalwedstrijd in het Bombonera stadion

Het Bombonera stadion is een van de grootste bezienswaardigheden La Boca. Een bezoek aan deze voetbaltempel is dan ook een must voor iedereen die zich voetballiefhebber durft te noemen. Het stadion is de thuisbasis van de Boca Juniors, een van de grootste clubs in Argentinië en Zuid-Amerika. Als je de kans hebt, probeer zeker een wedstrijd bij te wonen gezien de sfeer tijdens de match onevenaarbaar is. Ben je nog op zoek naar een reisdatum, check dan wanneer Boca Juniors het opneemt tegen de stadsrivaal River Plate.

Eet in El Obrero

Het restaurant El Obrero is een favoriet bij de supersterren. Het authentieke Argentijnse restaurant krijgt vaak artiesten als Bona en Robert Duvall over de vloer. Het restaurant is een familiezaak sinds 1954 en heeft dus een grote reputatie in la Boca. Hier eten geldt dan ook als een van de beste tips voor een bezoek aan La Boca. Zeker omdat je er hier de traditionele Argentijnse keuken kunt uitproberen.

Bewonder kunst in Usina del Arte

Wat is er te doen in La Boca voor kunstliefhebbers vraag je je af? Wel deze wijk in Buenos Aires heeft ook zijn aandeel op cultuurniveau. Usina del Arte is een gerenoveerde elektriciteitsfabriek waar je tegenwoordig terecht kunt voor dans, theater en kunstvoorstellingen. Door de vele danswedstrijden trekt het voornamelijk een jong publiek aan.

Meer kunst in het Museo Bellas Artes de la Boca

Kunstenaar Benito Quinquela Martin is kind aan huis in la Boca gezien hij hier een groot deel van zijn leven doorbracht. Niet voor niets is dit museum dan ook aan hem toegewijd. Je vindt er een ruime collectie van zijn werken. Daarnaast zal je er ook kunstwerken vinden van andere hedendaagse Argentijnse kunstenaars. Het doel van dit museum is de culturele expressie terug aan bod te laten komen in Buenos Aires. Net hierom is het museum een van de niet te missen bezienswaardigheden La Boca.