tijdens-de-winter-op-vakantie-in-Turkije

Tijdens de winter op vakantie in Turkije

Omdat iedereen in de koudere dagen van het jaar, wel toe is aan een beetje warmte, is het wellicht een leuk idee om een reis te boeken naar Turkije. Het klimaat Turkije is behaaglijk in de wintermaanden, zodat je even lekker kunt genieten van het zonnetje, terwijl het in Nederland met bakken naar beneden komt.

Overwinteren in Turkije

Tijdens de winter op vakantie in Turkije, is wellicht het leukste uitstapje die je kunt doen tijdens de donkere maanden van het jaar. Het is niet zo dat je er alleen de nodige vitamine D binnenkrijgt door de zon, maar het is hier ook mogelijk een heerlijke skivakantie te vieren.

Wintervakantie in Turkije

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat er een Turkije verschillende skipistes zijn van hoog niveau. Sterker nog in dit prachtige land zijn meer dan 10 hoogwaardige skigebieden te vinden. In het Oosten van Turkije in de provincie Erzurum ligt notabene het hoogste skigebied van heel Europa. Het weer in Turkije in januari is gemiddeld zo’n 16 graden. Wat een heerlijke buitentemperatuur is en er voor kan zorgen dat je in de zon heerlijk kunt genieten van de lokale keuken en traditionele winterdesserts die hier te vinden zijn.

Cultuur opsnuiven in Turkije

Ook voor de iets minder sportieve mensen onder is die van cultuur houden is er een hoop te zien en te beleven hier. Zo zijn er tig van Griekse en Romeinse tempels te vinden, die vrij toegankelijk zijn voor publiek en toerisme. In de stad Antalya zijn er prachtige Travertijnheuvels te vinden. Hier kun je uren met een gids genieten van de mooie vergezichten. In Sagalassos is nog een huis Amfitheater te vinden, die in vrij goede staat is.

Ook een ideale plek voor medisch toerisme

Voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van Reuma of Artritis is Turkije ook een plek bij uitstek om naar toe te gaan. Overwinteren in Turkije is dan ook een groot goed voor deze doelgroep. Het weer in Turkije in december is gemiddeld zo’n 10 graden warmer dan hier in Nederland, er zijn tientallen meer zonuren in deze maanden, zodat het nooit koud en vochtig aanvoelt, wat zeer zeker goed is voor lichaam en geest.

Turkije is ook steeds meer in trek bij mensen met plastisch chirurgische behoeften. Als we de velen verschillende beautyblogs mogen geloven, kun je in veel Turkse steden terecht voor plastisch chirurgische ingrepen.

Er zijn vele mooie gebieden te vinden in Turkije. Twijfel dan ook niet een boek een wintervakantie naar dit land met vele mogelijkheden en geniet hierbij van het milde klimaat Turkije.