Kamperen in Kroatië tips

Kamperen in Kroatië tips

Tips voor als je gaat kamperen in Kroatië

Kamperen is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Kamperen heeft namelijk veel voordelen tegenover andere vormen van vakantie vieren. Allereerst bespaar je met kamperen veel geld. Je hoeft namelijk geen accommodatie te betalen. Je betaalt dus veel minder huur en dat is natuurlijk een groot voordeel. Je hoeft alleen maar een stuk grond af te huren en over het algemeen kost dat niet veel geld. Dit betekent dus dat je ook veel langer op je vakantieplek kunt verblijven. Zeker aan te raden wanneer je met een grote groep op vakantie gaat.

Misschien heb je bijvoorbeeld wel een hele grote familie of iets dergelijks. Met meerdere tenten kun je het dan gezamenlijk hartstikke gezellig maken. Bij dezen een aantal kamperen in Kroatië tips, zodat je een ultieme vakantie kunt beleven. Kroatië is namelijk een ideale plek om op vakantie te gaan. Enerzijds is het er lekker warm in de zomer. Je kunt dan genieten van heerlijk water en van in de zon liggen met een goed boek. Bovendien kun je dan genieten van het heerlijke, goedkope eten dat ze daar aanbieden. Kroatië is namelijk een relatief goedkoop land, waardoor je nog extra kunt besparen op eten en dergelijke. Op die manier kun je tegen een scherpe prijs een langdurige, aangename vakantie vieren. Wat is er nou leuker dan dat? Bij dezen dus tips voor kamperen in Kroatië.

tips voor kamperen in Kroatië

Kamperen in Kroatië tips: de beste regio’s

Kroatië kent een paar bijzondere regio’s, waar je zeer aangenaam kunt kamperen. Een zeer populaire regio is bijvoorbeeld Kvarner. Ben je liefhebber van water en een prachtige omgeving? Dan is het aan te raden om daar eens te gaan kamperen. De regio staat bekend om zijn gastvrijheid en zeer aangename voedsel. Ook zijn er leuke bergen waar je overheen kunt wandelen. Bij Kamperen in Kroatië tips kan deze informatie niet ontbreken.

Een andere populaire regio is Dalmatië. Dit ligt heerlijk aan de kust. Ideaal om lange strandwandelingen te maken, maar ook om er heerlijk bruin te bakken. Het is vaak lekker weer in Kroatië en daar kun je dan hartelijk gebruik van maken. Een andere populaire regio is Istrië. Hier is bijvoorbeeld een schitterend park te vinden. In dat park lopen verschillende dieren rond die je zelden in Nederland tegenkomt.

Handige tips voor kamperen in Kroatië

tips voor als je gaat kamperen in Kroatië

Wanneer je besluit om te gaan kamperen in Kroatië, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kroatië is tegenwoordig lid van de Europese Unie, maar dat betekent nog niet dat alle wetgeving goed is doorgevoerd. Je kunt in Kroatië namelijk nog niet met de euro betalen. Bovendien zijn er nog veel plekken waar je tol moet betalen. Ga je dus met auto, hou er dan rekening mee dat je contant geld bij je hebt. In Kroatië wordt met Kuna betaald. Over het algemeen kun je in Kroatië het kraanwater gewoon drinken, ook op de meeste campings. Toch is het van belang om daar even goed over te informeren alvorens je de boeking gaat doen. Veel campings zijn voorzien van stroom. Daarom kan het verstandig zijn om een reisstekker mee te nemen. Bijvoorbeeld voor licht, maar ook om te gaan koken. Wil je graag bakken in de zon? Over het algemeen zijn juli en augustus de warmste maanden in Kroatië.

Tips voor kamperen in Kroatië: bekijk je voorkeuren

Het is belangrijk om goed na te gaan welke camping het best bij je past. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan dieren, dan is het juist verstandig om naar een camping te gaan waar dieren niet zijn toegestaan. Dan zul je daar geen last van hebben en kun je ongeremd genieten zonder wakker te worden gemaakt door geblaf of andere dierengeluiden. Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de faciliteiten. Gebruik je een camping alleen maar om af en toe te slapen en ga je er voor rest bijna altijd op uit? In dat geval heb je geen camping nodig die is voorzien van vele faciliteiten.

Tips voor als je gaat kamperen in Kroatië: beoordelingen en goed scorende campings

Op anwbcamping kun je de beoordelingen van verschillende campings bekijken. Dit kan belangrijk zijn om na te gaan of alles op de camping wel goed geregeld is. Soms kan het er namelijk heel mooi uitzien op de foto’s, maar dan valt het in het echt allemaal heel erg tegen. Een goed beoordeelde camping is bijvoorbeeld Camping Aminess Sirena, gelegen in Istrië. Dit is een zeer grote camping met veel faciliteiten die goed wordt beoordeeld. Een andere goed beoordeelde camping is Camp Arena Kažela. Deze is ideaal voor grote gezinnen en is bijvoorbeeld voorzien van een zwembad en nog veel meer. Deze tips voor als je gaat kamperen in Kroatië hebben hopelijk geholpen.

Camping Aminess Sirena

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de camping

Camp Arena Kazela

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de camping