Een poolreis maken

Een poolreis maken: deze plekken moeten zeker op je bucketlist staan

Het maken van een poolreis is op zich al een groot avontuur, maar er staat je nog veel meer moois te wachten. Er zijn plekken die je zeker moet bezoeken en activiteiten die echt aan te raden zijn. Daar maak je blijvende herinneringen van en streep je af van je bucketlist. Het is natuurlijk wel belangrijk om eerst de ideale reisorganisatie te vinden voor het maken van een poolreis. Bijvoorbeeld bij www.thikatravel.com, waar je een uitgebreid aanbod vindt van poolreizen op kleine schepen, middelgrote schepen, luxe cruiseschepen en ijsbrekers. Het noord- en zuidpoolgebied kent verschillende bestemmingen en daar nemen wij je alvast graag even mee naartoe.

Antarctica: onvergetelijk mooi

Antarctica is op deze wereldbol een van de meest afgelegen plekken en daar moet je natuurlijk een keer geweest zijn. Een reis Antarctica laat je een unieke ervaring beleven door ontmoetingen met pinguïns en bultrugwalvissen. Maak een wandeling over de besneeuwde gletsjers of ga ijsduiken of ijsklimmen. Hoe bijzonder is het wel niet om een kajaktocht te maken?

Naar de Noordpool

Elke poolreis heeft een eigen charme en zo ook de reis naar de Noordpool. De tocht er naartoe is fantastisch. Zo kom je onderweg ijsberen tegen net als robben en walrussen. Heb je een helikoptervlucht boven de Noordpool op je bucketlist staan? Die is als je hier bent aangekomen af te strepen. Of maak je liever een ballonvlucht? Dat is ook gewoon mogelijk net als dat je van ieder moment simpelweg met volle teugen geniet. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken en het decor voorgoed in je herinnering op te slaan.

Varen langs de fjorden van Spitsbergen

Spitsbergen is een andere bestemming die je zeker op je bucketlist mag plaatsen. Je vaart langs de fjorden die diepe indruk maken en komt dieren tegen als poolvossen, ijsberen en papegaaiduikers. Tijdens een wandeling over de toendra’s kijk je je ogen uit net als tijdens een kajaktocht langs de kust. Of wat te denken van het maken van een sneeuwscootertocht? Dat is een bijzondere belevenis en het is nog specialer om een hondensledetocht te maken door het prachtige witte landschap. De poolreizen zijn wat dat betreft stuk voor stuk avontuurlijk en naar eigen inzicht in te vullen. Zo maak je de reis net zo spectaculair als je wilt met een keuze uit enorm veel excursies en expedities onder begeleiding. Een poolreis blijft je de rest van je leven bij.