glamping

4 redenen waarom mensen kiezen voor een glamping vakantie

Voor wie nog nooit van ‘glamping’ gehoord heeft: dit is een combinatie van glamour en camping, en slaat op kamperen met extra luxe. Dit kan onder andere via Villatent, waar ze ontzettend veel mooie glamping locaties in Nederland en België hebben. Een glamping vakantie biedt je vele voordelen ten opzichte van kamperen op de ouderwetse manier. In dit blog lees je alles over de 4 grootste voordelen, waarna je vast en zeker direct een glamping vakantie wilt boeken…

Je hoeft het toilet niet te delen

Een van de grootste nadelen van kamperen is dat je altijd met een toiletrol onder je arm richting het toiletgebouw moet, ook in het midden van de nacht. Dit vinden veel mensen ontzettend oncomfortabel, en daarom boeken ze liever hun eigen vakantiehuisje. Dan profiteer je echter niet van het ultieme vakantiegevoel dat je hebt als je kampeert. Tijdens een luxe glamping vakantie van Villatent heb je in veel gevallen gewoon je eigen badkamer, zodat je niet ’s nachts in het donker richting het toiletgebouw hoeft. Wel zo prettig, niet?

Je slaapt in een echt bed

Een andere redenen dat veel mensen een ontzettende hekel aan kamperen hebben is dat ze super slecht slapen op een luchtbed of dun matrasje op de grond. Begrijpelijk natuurlijk, want je bent het thuis gewend om op een goed matras te liggen. Bij een glamping vakantie slaap je echter niet op de grond, maar gewoon in een bed. Zo lever je niet in op een goede nachtrust, en geniet je meer van je vakantiedagen. Als je niet goed slaapt wordt je namelijk al gauw een beetje grumpy, en je kunt zelfs last van je rug krijgen als je op een slechte ondergrond ligt. Kies in dat geval voor een glamping tripje, en slaap gewoon in een comfortabel bed!

Je hebt meer ruimte dan in een normale tent

Hou jij van de charme van slapen in een tent, maar heb je er een gruwelijke hekel aan dat normale tenten zo klein en laag zijn? Als je een Villatent verblijf boekt dan krijg je een grote tent waar je gewoon in kunt staan, en ook het oppervlak is groot genoeg voor al je bagage en andere spullen. Je hebt dus genoeg plek om rustig te zitten, met een boek bijvoorbeeld. Handig voor als het een paar dagen regent, en je niet naar buiten kunt. Dan ben je maar al te dankbaar dat je niet in een miezerig klein tentje zit waar je niet eens rechtop kunt staan.

Je hebt stroom in de tent

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijk voordeel van glamping is dat je doorgaans stopcontacten hebt in de tent. Dit betekent dat je niet constant buiten je telefoon of laptop op hoeft te laten, wat bij normale tentjes wel het geval is. Natuurlijk biedt een verlengsnoer uitkomst, maar er is niets fijner dan gewoon je oplader in de tent in het stopcontact te kunnen steken. Ben je al enthousiast geraakt over glamping? Heel begrijpelijk!