Mooie plekken in Congo

4 mooiste plekken van Congo

Als vakantieland is Congo flink aan het stijgen in populariteit. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien er ontzettend veel te zien valt in dit land en het bovendien behoorlijk divers is. Er zijn tal van bijzondere plekken in Congo te vinden. Twijfel je of je binnenkort op vakantie gaat naar dit land of ben je gewoon op zoek naar mooie plekken in Congo? We zetten hieronder de 4 mooiste plekken van Congo voor je op een rijtje.

4 mooiste plekken van Congo: Odzala National Park

In het Afrikaanse land is volop natuur te vinden. Het is dan ook niet zo vreemd dat er bij de meest bijzondere plekken in Congo aardig wat natuur te vinden is. Odzala National Park hoort daar absoluut tussen. Dit bijzondere tropische regenwoud is één van de oudste nationale parken van Afrika. Voordeel is bovendien dat er weinig toeristen op afkomen, waardoor de mens relatief weinig invloed heeft gehad op dit bijzondere regenwoud. Ga mee op excursie en ontmoet de bijzondere dieren die hier leven waaronder bosolifanten, chimpansees, luipaarden en natuurlijk gorilla’s. Het is overigens aan te raden om altijd met een georganiseerde tocht mee te gaan.

bijzondere plekken in Congo

4 mooiste plekken van Congo: Brazzaville

Als het gaat over de mooie plekken in Congo, is er natuurlijk meer dan alleen de natuur in dit Afrikaanse land. Hoofdstad Brazzaville hoort namelijk ook zonder twijfel in dit rijtje thuis. Na de burgeroorlog is deze stad nog steeds in opbouw maar er valt toch meer dan genoeg te beleven. Er zijn bijvoorbeeld leuke markten waar je originele Afrikaanse producten voor een prikje kunt kopen.

4 mooiste plekken van Congo: Diosso Gorges

Ook Diosso Gorges hoort wat ons betreft thuis in een lijstje met de 4 mooiste plekken van Congo. Het is een bijzondere plaats waar vooral het gevormde landschap veel indruk maakt. Diosso Gorges behoort tot de bijzondere plekken in Congo vanwege de prachtige rotsformaties die zijn gevormd in die typische oerlandschap. De grillige rotsen zijn in de loop der eeuwen gevormd door zee en wind die erosie veroorzaakten.

4 mooiste plekken van Congo: Point-Noire

Point-Noire is een oude en bijzondere stad en behoort daarom tot dit lijstje van mooie plekken in Congo. Het is een belangrijke havenstad met een grote en gezellige avondmarkt. Op de stranden kun je heerlijk bijkomen en genieten van de zee en als je ’s avonds uit je dak wil gaan, is dit ook de perfecte plaats. Point-Noire kent namelijk een druk nachtleven.