Wintersport in Turkije

Wintersport in Turkije

Ontdek de wintersportgebieden in Turkije

Denk je bij Turkije aan mooie stranden en warme zomervakanties? Daarvoor moet je ook zeker in Turkije zijn. Maar er is nog een reden om dit mooie vakantieland te bezoeken, namelijk wintersport in Turkije. In de winter kun je namelijk ook skiën in Turkije. Verschillende bergen liggen in de winter in Turkije gewoon onder de sneeuw. Dus kies eens voor een andere omgeving en ga op wintersport in Turkije. Want behalve een prachtige natuur, heeft Turkije als wintersportland nog meer te bieden.

Moderne pistes tijdens je wintersport in Turkije

De pistes in Turkije kun je rustig vergelijken met die van de skigebieden in Oostenrijk of Frankrijk. Je skiet over sneeuwrijke pistes en de liften zijn modern, zodat je je zonder problemen kunt verplaatsen om de afdaling van je keuze te maken. Wil je liever niet op twee latten staan, maar wil je graag snowboarden in Turkije? Ook dat is geen enkel probleem. Je neemt je eigen ski’s mee of je huurt deze ter plaatse, eventueel samen met je skischoenen. Natuurlijk ontbreekt ook tijdens de wintersportvakantie de Turkse traditie niet. Houd jezelf warm met smakelijke Turkse koffie of geniet na de inspanning van zoete, Turkse thee.

De kwaliteit van de Turkse sneeuw is uitstekend. Omdat de meeste skigebieden behoorlijk hoog liggen is de kans op sneeuw behoorlijk groot. Een berg van drieduizend meter hoogte is bij de Turkse wintersportgebieden geen uitzondering. Je kunt dan ook, afhankelijk van het gebied dat je kiest, vanaf half december tot eind maart of half april in Turkije skiën.

Beste wintersport gebied in Turkije

Erciyes-Kayseri mag zich het grootste wintersportgebied in Turkije noemen. Je vindt hier meer dan vijftig kilometers aan pistes en die bereik je met een van de veertien liften die daar aanwezig zijn. Je skiet op bijna drieënhalve kilometer hoogte op de vulkaan Erciyes. Deze vulkaan bevindt zich in Cappadocië in Midden-Turkije. Houd je van een meer overzichtelijk skigebied dan is Uludag in Bursa de moeite waard. Met dertig kilometer aan pistes is het zeker voor beginnende skiërs of voor een skivakantie met kinderen heel geschikt omdat er geen zwarte pistes zijn.

Erciyes skigebied

Ook het zuidwesten van Turkije heeft voor de wintersporters veel te bieden. Wat dacht je van Saklikent als skigebied? Deze verrassende bestemming ligt op vijftig kilometer van de badplaats Antalya. Maak van de gelegenheid gebruik en maak een dag van je wintersportvakantie vrij om naar het strand te gaan. Voor een duik in zee is het wat fris, maar je kunt wel een wandeling maken of een bezoek aan de stad zelf brengen.

Saklikent skigebied

10 beste wintersportgebieden in Turkije

Hieronder geven we een duidelijk overzicht met de 10 beste mogelijkheden voor wintersport in Turkije. Hierbij geven we het aantal kilometers piste aan en daarbij ook het aantal liften. 

  • Erciyes – Kayseri > 55,1 km piste, waarbij 14 liften
  • Palandöken > 43 km piste, waarbij 16 liften
  • Çambaşı > 17,3 km piste, waarbij 2 liften
  • Sarıkamış > 21,3 km, waarbij 5 liften
  • Uludağ – Bursa > 28 km, waarbij 25 liften
  • Ergan Dağı > 9,4 km, waarbij 5 liften
  • Denizli – Tavas > 9,7 km, waarbij 4 liften
  • Konakli > 11,4 km, waarbij 3 liften
  • Davraz Mountain Resort – Isparta > 19 km, waarbij 6 liften
  • Saklikent > 10 km, waarbij 3 liften
Uludag skigebied
Palandöken skigebied

Waarom is Turkije de ideale wintersportbestemming?

Klinkt het aantrekkelijk om te skiën in Turkije? Het prettige aan Turkije als wintersportbestemming is dat je wintersportvakantie ook nog eens betaalbaar blijft. De tarieven voor de dagpassen liggen bijvoorbeeld veel lager dan die in andere bekende, Europese wintersportoorden. Net zoals we eerder ook al hebben beschreven bij een wintersport in Georgië, liggen in Turkije ook de prijzen van de accommodaties over het algemeen lager dan je gewend bent van skibestemmingen in andere landen. De kans is daarbij groot dat het hotel een all-inclusive verblijf aanbiedt. Je hebt daarnaast een stuk minder last van drukte op de Turkse pistes.

Afhankelijk van het skigebied dat je kiest, zijn er ruim voldoende pistes voor zowel beginners als gevorderden. En wil je graag skiles hebben, dan is dat eveneens mogelijk bij skileraren die Engels spreken. Je vliegt vanuit Amsterdam naar Istanbul of Antalya in minder dan vier uur. Wil je dus niet in de file staan voordat je eindelijk op je wintersportadres arriveert? Denk dan eens aan een wintersportvakantie in Turkije.