vakantie kids

Kamperen met kinderen? Zo wordt het een onvergetelijk avontuur

Alles wat je met je kinderen doet, is mogelijks een beetje ingewikkelder dan het al was. Denk je eraan om dit jaar voor het eerst te kamperen met kinderen? Dan kan je niet genoeg voorbereiding treffen! Maak je met deze tips klaar voor een heuglijk avontuur met de kids.

Test het eerst even uit in je tuin

Probeer eerst in de achtertuin te kamperen voordat je echt op reis vertrekt. Kamperen in je tuin is een goede manier om potentiële problemen uit te sluiten voordat je gaat! Je komt te weten of je comfortabel genoeg ligt in de tent, en of je kind misschien bang is om in het donker buiten te zijn. Je kan ook uitzoeken hoe je deze problemen kan omzeilen voordat je echt van huis weg bent. Als je kind bang is, weet je nu al dat je beter voor extra zaklampen zorgt of een lichtje die ze de hele nacht kunnen laten branden naast hun matras. Als je spullen niet zo goed in jullie tenten passen zoals je had gedacht, heb je nu de tijd om uit te zoeken hoe je dat kan oplossen. Het vooraf kamperen in de tuin is een goede manier om wat stress op je echte reis te vermijden.

Zorg voor leuke activiteiten

Plan activiteiten, meer dan je waarschijnlijk tijd voor zal hebben. Het is belangrijk om voor alternatieven te zorgen in geval van slecht weer bijvoorbeeld. Reizen draait om het onverwachte, vooral als je kinderen hebt, en om een reis geweldig te maken moet je met die flow mee kunnen gaan. Tegelijkertijd, als je geen idee hebt wat voor activiteiten je allemaal hebt terwijl je daar bent, zullen je kinderen zich vervelen, rusteloos worden, en zal niemand daar plezier van hebben. Plan leuke wandelingen, speel gezelschapsspelletjes, ga kanoën of zwemmen in het meer, bekijk de activiteiten in het gebied waar jullie zullen zijn, en neem misschien wat verhalen mee om rond het kampvuur te lezen.

Goede investering

Niets kan een dag in de buitenlucht zo verpesten als een onrustige nachtrust. Je zal merken dat de meeste kinderen extra enthousiast zijn over hun eigen opblaasbare matras om op te slapen, en het voorkomt dat iedereen wakker wordt met pijntjes en de hele dag klaagt. Er zijn heel wat goede, betaalbare, opties die iedereen gelukkig zullen houden. Zorg ervoor dat je een lijst hebt van dingen die je mee moet nemen voordat je gaat. Breng extra kleding, zonnebrandcrème, insectenspray, een EHBO-kit, knuffels, zaklampen, kussens, en lekkere gezonde snacks en drankjes mee.