tips voor kamperen in slowakije

Kamperen in Slowakije tips

Kamperen in Slowakije

Een kampeervakantie met uitstapjes naar historische bezienswaardigheden en wandelen in de ongerepte natuur. Die combinatie is in Slowakije zeker voldoende voorhanden, wat het land tot een aangename vakantiebestemming maakt voor zowel avonturiers als cultuurliefhebbers. Is Slowakije voor jou een mogelijke vakantiebestemming dit jaar? Lees dan de volgende tips voor kamperen in Slowakije.

Avontuurlijke wandelroutes en ongerepte natuur

Bijna geen enkel ander land in Europa heeft zoveel ongerepte natuur als Slowakije. Met name de bergachtige gebieden zijn enorm in trek en het massatoerisme heeft er geen voet aan de grond gekregen. Wie gaat wandelen in Slowakije ontdekt het land daarom vooral via ongebaande paden.

Natuurliefhebbers zullen zeker in hun nopjes zijn in Nationaal Park Slovenský raj. In dit park zijn avontuurlijke wandelroutes uitgezet over ladders en door rivierbeddingen. Kinderen kunnen zich lekker uitleven in de waterparken Poprad, Patince en Tatralandia. Een mooie attractie is de kabelbaan naar Lomnický Štít, waar je op 2632 meter hoogte kunt genieten van een heerlijk uitzicht.

Goedkoop vakantieland

Ook niet onbelangrijk: Slowakije is zeer portemonneevriendelijk! Ga je ergens een hapje eten in een lokaal restaurantje, dan betaal je ongeveer €3,50 en voor de dubbele prijs kun je riant dineren. Vergeet trouwens niet een keertje Kofola te bestellen, de communistische variant voor Coca-Cola. Fijn om te weten: sinds 2009 heeft Slowakije de euro.

Kamperen in Slowakije

Op elke camping in Slowakije ben je dichtbij de ongerepte natuur, waar je toegang hebt tot een groot netwerk aan bergwandelpaden! Ook de hoofdstad Bratislava is de moeite waard om vanuit je camping naar toe te gaan. Een trektocht door het binnenland brengt je langs rustieke boerendorpen, gelegen in een prachtig landschap dat nog vrij is van moderne invloeden.

Een van de meest wetenswaardige Slowakije kampeer tips is de goede bereikbaarheid met naburig Oostenrijk. Vanuit Bratislava kun je namelijk makkelijk een dagexcursie maken naar Wenen.

Kamperen in Slowakije

Tips voor kamperen in Slowakije

Bedenk dat het in Slowakije lastig kan zijn om campinggas te kopen. Lees daarom hier meer informatie over gasflessen als je van plan bent om te gaan kamperen in Slowakije.

Voor geaarde stekkers die geen gat hebben voor een aardingspin heb je mogelijk een verloopstekker nodig van het type E of een wereldstekker.