gezond op reis

Gezond op reis met de juiste vitamines

Niets leuker dan je volgende vakantie plannen – maar denk je er ook op voorhand aan dat je beter gezond op reis vertrekt? En dat je liefst ook in goede gezondheid blijft, natuurlijk. Een van de manieren om dit te doen is ervoor zorgen dat je op voorhand de juiste vitaminesupplementen neemt en ze ook meeneemt op reis. Ze zijn een waardevolle aanvulling op je reisapotheek en helpen om je energiek en vitaal te voelen, waar je ook naartoe gaat. 

Vitamines voor je gezondheid

Het is geen geheim dat vitamines essentieel zijn voor onze gezondheid. Ze ondersteunen mee ons immuunsysteem, bevorderen een gezonde huid en houden onze spijsvertering vlot. Vitamine B, bijvoorbeeld, is een van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam. Het speelt een rol bij het omzetten van voedsel in energie en helpt bij het behoud van gezonde zenuwen en rode bloedcellen. Tijdens een reis kan ons lichaam die extra vitamines best gebruiken, bijvoorbeeld om stress te weerstaan en je aan te passen aan nieuwe omgevingen.

Welke vitaminesupplementen zijn geschikt voor op reis?

Niet alle vitaminesupplementen kan je even gemakkelijk in je bagage stoppen. Het is belangrijk om te kiezen voor supplementen die gemakkelijk mee te nemen zijn, zoals tabletten of capsules in plaats van vloeibare vitamines. Die laatste kunnen in beslag genomen worden op de luchthaven, of ze kunnen bij het transport open gaan. Daarnaast kies je beter voor een multivitamine die een breed scala aan essentiële vitamines en mineralen bevat – zoals je er zeker vindt bij Mannavital. Dit zorgt ervoor dat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, zelfs als je eetgewoonten tijdens je reis variëren.

Handige tips voor vitamines op reis

Het nemen van vitaminesupplementen is op reis natuurlijk net zo eenvoudig als thuis, maar het vereist wel enige planning. Er zijn best wel wat tips die je kunnen helpen ervoor te zorgen dat je ze optimaal benut – tips die je thuis even goed kan toepassen! 

Neem je vitaminesupplementen in met voedsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ze sneller opneemt. Blijf ook gehydrateerd: drink genoeg water om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert en het de vitamines goed opneemt. Bewaar tenslotte  je supplementen liefst op een koele en droge plaats. Hitte en vocht kunnen de kwaliteit van de supplementen aantasten.

Of je nu een avontuurlijke reiziger bent die de wereld rondtrekt of je gewoon een ontspannen vakantie plant, stel toch maar je gezondheid op de eerste plaats. Met de juiste vitaminesupplementen kan je je gezondheid en energie een extra duwtje in de rug geven. Want ziek of oververmoeid worden op reis, dat is toch nog een pak vervelender dan thuis, niet?