wintersport in tjechie

Een wintersportvakantie in Tsjechië

Een vakantie in Tsjechië biedt onbegrensde mogelijkheden voor iedere vakantieganger, niet voor niets dat in de zomer veel toeristen richting dit land reizen. Wat veel mensen echter (nog) niet weten is dat Tsjechië een zeer populaire bestemming is onder wintersportliefhebbers. Wintersporten in Tsjechië is te gek! Hieronder dan ook enkele tips als je wil gaan skiën in Tsjechië!

Tsjechië is ideaal als wintersportbestemming

Hoewel Tsjechië zich qua hoogte niet direct kan meten met de Pyreneeën of de Alpen zijn de bergen toch zeer geschikt voor een wintersportvakantie en word je hier verrast door een prachtige omgeving met avontuurlijke afdalingen, op elk gewenst niveau.

Hoogtemeters spelen geen rol als je op wintersport naar Tsjechië gaat. Er zijn afdalingen tot circa drie kilometer lang, honderden kilometers aan langlaufpistes en enkele flink steile afdalingen. Door de goede verbindingen tussen de skigebieden en de vele sleep- en stoeltjesliften is Tsjechië inmiddels uitgegroeid tot een ware wintersportbestemming.

skien in Tsjechië

Après skiën in Tsjechië

Is tijdens jouw skivakantie de après ski net zo belangrijk als het skiën zelf? In veel dorpen zijn er meerdere cafés, bars en restaurants die voorzien in de behoefte om even lekker uit je dak te gaan nadat je de hele dag vol gas van de piste bent gekomen. De Tsjechische prijzen zorgen ervoor dat je zelfs nog geld overhoudt voor een goede lunch op de piste!

pistes in tjechie

Skiën in Tsjechië voor elk niveau

Tsjechië is een steeds populairdere wintersportbestemming aan het worden. Jaar na jaar kun je er naartoe keren om te genieten van mooie afdalingen. Tsjechische gastvrijheid, de cultuur, heerlijk eten en lage prijzen dragen hier extra aan bij. Daarbij is Tsjechië als wintersportbestemming voor iedereen geschikt. Kinderen maken hun eerste meters tijdens professionele skilessen, beginners starten rustig op de blauwe pistes en gevorderden kunnen zich verheugen op avontuurlijke afdalingen en pistes met hindernissen.

Populaire bestemmingen voor de wintersport in Tsjechië 

Grote kans dat je voor jouw wintersport in Tsjechië terecht komt in het Boheemse Woud, Reuzengebergte ofwel het Ertsgebergte. Het westen van Tsjechië bevindt zich op nog geen 700 km van Arnhem. Dit maakt een skivakantie naar Tsjechië op diverse manieren mogelijk. Je kunt met je eigen auto rijden, de Royal Class bus kiezen of juist per vliegtuig op jouw eindbestemming komen. 

Het is ook erg makkelijk om een complete reis te boeken, waarbij alles van a tot z voor je wordt geregeld. Denk daarbij aan vervoer tot het huren van een accommodatie en het boeken van skipakketten. Online kun je ook zelf op zoek naar de accommodatie die het beste bij jou en je reisgezelschap past!

Een wintersportvakantie in Tsjechië