kamperen met de motor

Dit heb je allemaal nodig als je gaat kamperen met de motor

Op reis gaan met de motor is op zich al een leuke bezigheid, maar als je het graag nog een stukje avontuurlijker hebt, is ook kamperen een goed idee. Natuurlijk is het dan wel van belang dat je je goed voorbereidt, want enkel op die manier kan je er een succesvolle vakantie van maken.

Wat heb je nu zoal nodig als je met de motor gaat kamperen? Dat is natuurlijk een vraag die ook seizoen en bestemmings afhankelijk is. Ga je in de zomer met de motor toeren door Andalusië en Portugal of ga je in het najaar richting Noorwegen. Bij de ene bestemming zul je andere spullen moeten meenemen dan de andere. In dit artikel kijken we naar de algemene spullen die je op elke reis moet meenemen. Welke gadgets en accessoires mogen écht niet ontbreken in je uitrusting? Hieronder krijg je duidelijke antwoorden op deze vragen.

3 dingen die je echt nodig hebt als je gaat kamperen met de motor

Hoewel je misschien de neiging hebt om jezelf overvol te beladen met accessoires en spullen, kan dat natuurlijk een negatief effect hebben op zowel je reiscomfort als je tempo en rijveiligheid. Zolang je onderstaande zaken niet vergeet, heb je alvast een goede basis tijdens je kampeer/motorvakantie:

1. De juiste motorkleding

Goede kleding is altijd belangrijk als je met de motor rijdt, maar nog méér wanneer het gaat om een kampeervakantie. Waarom? Omdat de kans dat je door oneffen, (waarschijnlijk) vuil en/of modderig terrein reist erg groot is en dan wil je natuurlijk goed beschermd zijn.

Daarbij draagt goede motorkleding ook gewoon bij aan je algemene rijcomfort- en veiligheid. Doorgaans bestaat hoogwaardige motorkledij uit betrouwbare stoffen, zoals leer. Leer beschermt je lichaam optimaal en biedt daarbij een goed protectie tegen water en vuil.

2. Een goede motorhelm

Nog zo’n belangrijke accessoire die je écht moet meenemen wanneer je gaat kamperen in het wild en daar eerst urenlang voor moet rijden met de motor: een motorhelm. Een goede helm zoals die van Helmonline heeft als belangrijkste functie natuurlijk de bescherming van je gezicht, maar het kan rijden ook gewoon gemakkelijker maken.

Dit komt doordat een motor helm met vizier alle vuiligheid tijdens het rijden uit je ogen houdt. Denk maar aan stof, maar ook bijvoorbeeld vliegen en zelfs rondvliegende bladeren of takjes.

Daarbij is langdurig rijden met de motor gewoon een stuk aangenamer als je niet de hele tijd een sterke wind tegen je gezicht voelt. Om te voorkomen dat je je ogen constant tot spleetjes moet knijpen, is een goede motorhelm dus een must.

3. Aluminium koffers

Met de motor reizen is erg leuk, maar je hebt natuurlijk een stuk minder ruimte beschikbaar dan wanneer je met de auto op vakantie gaat. Het loont dus de moeite om op zoek te gaan naar koffers die sterk zijn, voldoende ruimte bieden en toch niet al te veel wegen of heel veel plaats innemen. Aluminium is zowat je beste optie.

Dit materiaal is niet enkel erg licht, waardoor je dus minder moeite zult hebben om langdurig te rijden. Een ander belangrijk voordeel is dat aluminium koffers heel sterk en duurzaam zijn. Ook krijg je er vuiligheid – wat onvermijdelijk is tijdens een vakantie met de motor – zonder problemen af, waardoor ze nog langer meegaan.

Kies altijd voor kampeer- en motoraccessoires van de beste kwaliteit

Kamperen met de motor is een waar avontuur, maar kan enkel slagen met de juiste, betrouwbare uitrusting. Van een motorhelm van Helmonline tot aluminium koffers die tegen een stootje kunnen, het zijn slechts enkele van de vele benodigdheden die je kampeervakantie met de motor zo veel onvergetelijker zullen maken!